Lazerle leke tedavisi, ciltteki lekelerin çeşidine ve şiddetine bağlı olarak farklı tipte lazerler kullanılarak yapılan bir dermatolojik tedavi sistemidir. Lazer ışığı, hedeflenen leke bölgelerine nüfuz ederek lekelerin hedeflenen dokularını yok eder yahut azaltır. Bu süreç, ciltteki pigmentasyonu düzenleyerek daha pürüzsüz ve homojen bir cilt tonu elde etmeyi gayeler.
Lazerle leke tedavisi, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, doğum lekeleri, akne lekeleri üzere çeşitli leke çeşitlerinin tedavisinde tesirlidir. Lazer tedavisi birebir vakitte ciltteki ince çizgiler ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya da yardımcı olabilir. Elbette ki leke tedavisi gündeme geldiği vakit karşımıza titiz bir süreç çıktığı için bu usul süreçlerin alanlarında uzmanlar tarafından yapılması kuraldır.
Lazerle Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?
Lazerle leke tedavisi, uzman bir dermatolog yahut estetik uzmanı tarafından uygulanmalıdır. Tedavi, çoklukla lokal anestezi altında yapılır ve hastanın rahatlığını sağlamak için soğutma sistemleri kullanılabilir. Uygulama mühleti lekenin büyüklüğüne ve sayısına bağlı olarak değişebilir! Lakin tipik olarak 15 ile 30 dakika ortasında sürer.
Tedavi sırasında lazer ışığı cilt yüzeyine odaklanır ve lekeli bölgelerdeki melanin pigmentini maksat alır. Lazer ışığı, melanin tarafından emilir ve ısıya dönüşür. Bu da melanin hücrelerinin tahrip olmasına ve cilt yüzeyine ziyan vermeden lekelerin azalmasına yol açar. Böylelikle ciltte yer alan lekelerin giderilmesi konusunda ayrıcalıklı fırsatlara sahip olursunuz!
Lazerle Leke Tedavisi Sonrası Süreç Nasıldır?
Lazerle leke tedavisi, çoklukla minimal invaziv bir süreç olarak kabul edilir ve düzgünleşme süreci hayli süratlidir. Tedavi sonrasında ciltte hafif kızarıklık, kabuklanma yahut hafif şişlikler olabilir. Lakin bu belirtiler ekseriyetle birkaç gün içinde zaten düzelir.
Lazerle tedavi, lekelerin rengine, büyüklüğüne ve cilt tipine bağlı olarak birden fazla seans gerektirebilir. Ekseriyetle 2 ile 4 hafta ortayla seanslar düzenlenir. Tedavinin tesirli olması için önerilen tüm seansların tamamlanması değerlidir. Böylelikle nitelikli bir tedaviden kelam edebiliriz.
Tedavinin sonuçları bireyden bireye farklılık gösterebilir. Lakin birçok hastada ciltte besbelli bir düzgünleşme ve lekelerin azalması gözlemlenir. Tedavi sonrasında cilt daha aydınlık, eşit tonlu ve genç bir görünüme sahip olur. Bu biçim süreçler sonrasındaki sürece dikkat ediyor olmak; tedavinin muvaffakiyetini direkt etkilemektedir.
Lazerle Leke Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
Lazerle leke tedavisi, klasik tedavi metotlarına nazaran birçok avantajı bulunuyor. Bundan dolayıdır ki son vakitlerde lazerle leke tedavisine olan ilgi günden güne artış gösteriyor. Tam da bu kapsamda lazerle leke tedavisinin avantajlarını aşağıdaki üzere sıralayabiliriz;
- Etkili bir yöntemdir
- Kısa müddette güzelleşme olur
- Kalıcı sonuçlar elde edersiniz
- Daha genç ve sağlıklı bir cildiniz olur
Lazer, lekeli bölgelere direkt odaklanır ve sağlam cilt dokusuna minimal ziyan verir. Tedavi sonrası kısa müddette günlük aktivitelere dönebilirsiniz. Ekseriyetle tamamlanan tedavi sonrasında lekelerin büyük bir kısmı kalıcı olarak azalır yahut büsbütün kaybolur. Lazer tedavisi, ciltte kolajen üretimini artırarak cildin gençleşmesine yardımcı olur.
Lazerle Leke Tedavi Öncesi ve Sonrasında Nelere Dikkat Etmelidir?
Lazerle leke tedavisi öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken birtakım kıymetli noktalar vardır. Tedavi öncesi hekiminizin talimatlarını dikkatlice takip etmeniz gerekir. Bu ortada tedavi öncesinde kimi ilaçların ve cilt bakım eserlerinin kullanımı sınırlanabilir.
Özellikle tedavi sonrasında güneşten korunmaya ihtimam göstermeniz önerilir. Güneş ışığı leke oluşumunu artırabilir, bu nedenle dışarı çıktığınızda güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeniz gerekir. Cildinizin kurumasını engellemek için nemlendirici eserler kullanın ve cildinizi ovuşturarak tahriş etmekten kaçınmalısınız.
Lazerle leke tedavisi, çabucak hemen herkes için inançlı bir yöntemdir! Lakin makul durumlarda uygun olmayabilir. Gebeler, etkin bir enfeksiyonu olanlar yahut birtakım cilt hastalıklarına sahip olanlar tedavi için uygun adaylar değildir. Bu nedenle, tedavi öncesinde kesinlikle bir uzmanla görüşmek değerlidir.